Donesena odluka o neplaćanju vrtića za april: Evo na koga se odnosi

Radiosarajevo.ba
Donesena odluka o neplaćanju vrtića za april: Evo na koga se odnosi
Foto: Arhiv / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici, a na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade donijela odluku, kojom se daje saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ za potpuno oslobađanje roditelja od plaćanja cijene boravka djece u vrtićima ove ustanove za april.

"Zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće te zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19) u Kantonu Sarajevo, ministar obrazovanja Anis Krivić je 24. marta donio naredbu kojom se, između ostalog, obustavlja rad u predškolskim ustanovama", saopćeno je iz Vlade KS.

Navode da je upravo iz ovih razloga, cijena vrtića za mart bila umanjena za 50 posto, a za april, s obzirom da usluge vrtića nisu bile dostupne, roditelji će, u skladu sa današnjom odlukom Vlade, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja boravka djece u Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije