Krišto i Zvizdić pozvali saudijske investitore da više ulažu u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Krišto i Zvizdić pozvali saudijske investitore da više ulažu u BiH
Parlamentarna skupština BiH / Krišto i Zvizdić sa delegacijom Saudijske Arabije

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Denis Zvizdić razgovarali su danas s ministrom za islamska pitanja Kraljevine Saudijske Arabije dr Abdullatifom bin Abdulazizom Al-Sheikhom.

Naglašavajući da Kraljevina Saudijska Arabija gaji posebnu ljubav i poštovanje prema prijateljskoj Bosni i Hercegovini, Al-Sheikh je rekao da njegova država svim narodima i građanima naše države želi stabilnost, prosperitet i napredak.

Prema riječima ministra Al-Sheikha, Kraljevina Saudijska Arabija prema svima u BiH odnosi se na jednak način i nikad nije pravila razliku između različitih etničkih grupa i vjera u BiH. Al Sheikh je posebno naglasio da je pomoć koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža državama širom svijeta uvijek bezuslovna, te da je politika te države da se nikad ne miješa u unutrašnje poslove drugih država.

Izražavajući visokom gostu srdačnu dobrodošlicu, članovi rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH zahvalili su za značajnu pomoć i podršku koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, posebno u vrijeme pandemije virusa korona.

Krišto i Zvizdić naglasili su da prijateljski odnosi dvije države otvaraju prostor za unaprjeđenje odnosa na planu ekonomije, investicionih ulaganja i turizma. S tim u vezi, uputili su poziv saudijskim investitorima da više ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Prema ocjeni članova rukovodstva Predstavničkog doma, potrebno je jačati političke, privredne, kulturne i socijalne veze između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. S tim ciljem, Krišto i Zvizdić uputili su poziv predsjedniku Savjetodavnog vijeća (Mejlis AshShura) Kraljevine Saudijske Arabije da posjeti našu državu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije