! / Zvizdić: Umjesto za vozila, budžetska sredstva za sport, kulturu, nauku...

16. 07. 2021. u 15:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić uputio je danas amandmane na Prijedlog budžeta BiH za 2021.

Naveo je da je cilj tih amandmana da se finansijski pomogne vrhunskim sportistima i reprezentativnim selekcijama BiH, da se umjesto nabavke vozila sredstva izdvoje za institucije kulture, nauku, sigurne kuće itd.

Zvizdić je u obrazloženju prvog amandmana istakao da smatra da je svrsishodnije da se dio sredstava preusmjeri u reprezentativne selekcije, klubove i sportiste pojedince za pripreme za velika takmičenja i ostvari vrhunski rezultat.

Drugi amandman ima za cilj da dio novca preusmjeri za žrtve nasilja u porodici, osobe sa invaliditetom, porodice nestalih osoba, te za saradnju sa iseljeništvom.

U trećem amandmanu Zvizdić predlaže preusmjeravanje sredstava za podršku institucijama kulture u BiH, kao i za podršku projektima iz oblasti nauke.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)