Konaković: Solak je egzekutor, izvršilac, a nalogodavci su njegovi šefovi u stranci

Radiosarajevo.ba
Konaković: Solak je egzekutor, izvršilac, a nalogodavci su njegovi šefovi u stranci
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Nakon što je federalni premijer Fadil Novalić, gostujući u Dnevniku Federalne TV, rekao da je nabavku spornih kineskih respiratora potpisao načelnik Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, reagirao je Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda. On je na Facebooku napisao da je još prije pet sedmica pozivao na smjenu Solaka.

"Ograđuju se sad od Solaka, kažu da nisu znali ništa i da je na svoju ruku realizovao nabavku respiratora. Još 20. marta sam o tome pisao i javno pozivao da ga smijene, da ne dozvole da vodi procese. I da ga nisu uhvatili novinari i dalje bi nas uvjeravali da je dobar. Odbijaju naš prijedlog Zakona po kojem bi se imenovali stručni ljudi na čelo Federalnog štaba. Solak je egzekutor, izvršilac, a nalogodavci su njegovi šefovi u stranci. A stranka je važnija od naroda, kako kaže njen predsjednik", napisao je Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije