Gostovao na FTV / Novalić o malina-respiratorima: Ja nisam doktor i ne razumijem se u to

28. 04. 2020. u 20:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon više od 24 sata, koliko je prošlo od saznanja da je Poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, uvezlo 100 respiratora iz Kine za Vladu FBiH, oglasio se premijer Fadil Novalić.

Gostujući u "Dnevniku" Federalne TV, Novalić je kazao da je Vlada FBiH ovlastila Federalnu upravu civilne zaštite da se bavi nabavkom respiratora.

"Odluku o nabavci respiratora iz Kine potpisao je načelnik Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak. Zaboravlja činjenica da su prvi u jugoistočnoj Evropi nabavili respiratore i ja se ponosim time, ali ukoliko zaista postoje primjedbe – neka to riješe istražni organi", rekao je Novalić.

Federalni premijer odbio je komentirati navode da je uvoznik respiratora kompanija koja za to nije ovlaštena, umjesto čega je zatražio mišljenje zvaničnih organa.

"Sačekat ću oficijelne informacije umjesto medijskih ili nekih drugih tvrdnji. ne smijemo nikome crtati metu na čelo", poručio je Novalić koji je odbio odgovoriti na pitanje zna li kavi su respiratori kupljeni.

Slično je prokomentirao i tvrdnje mistrice finansija i čelnice Federalnog štaba Jelke Milićević koja je kazala da pri nabavci respiratora nisu poštovane procedure.

"Ako postoji sumnja, sve pozivam da dopuste istragu istražnih organa. Sve se lako može ispitati, imaju fakture. Ja nisam doktor i ne razumijem se u to", rekao je federalni premijer o nabavci 100 respiratora iz Kine za koje je plaćeno 10,5 miliona maraka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA