Konaković o presudi Mutap i Dupovcu: "Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno"

11
Radiosarajevo.ba
Konaković o presudi Mutap i Dupovcu: "Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Sud BiH donio je jučer, 5. aprila, pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića, osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac je oslobođen.

Ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković prokomentarisao je na društvenim mrežama ovu odluku Suda BiH.

"Alisa Mutap presuđena za prikrivanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a svi ostali akteri oslobođeni?! Pravosuđe nam kaže da je Alisa sama prikrila dokaze pred očima svih tužilaca, istražitelja i policajaca i da joj niko u tome nije pomogao??!!

Prava mala revolucija: Koje su prednosti i mane pametnog prstena

Prava mala revolucija: Koje su prednosti i mane pametnog prstena

Prvo su lažirali saobraćajnu nesreću, pa su kao našli počinioca. Utvrđeno je naknadno da taj 'počinilac' nije kriv i da saobraćajne nesreće nije bilo.

Sad nam kažu da niko od režisera te bolesne farse nije kriv i da niko iz institucija koje su ubistvo mladića željeli prikazati kao saobraćajnu nesreću neće odgovarati??! Bolesno je naše pravosuđe, korumpirano, posrnulo, nesposobno.

Do zadnjeg se daha moramo boriti za pravednije društvo i sistem u kojem živimo. Zbog rahmetli Dženana, a i zbog sve naše djece", naveo je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije