Konačno lijepe vijesti: Radi se idejno rješenje za izgorjelu pijacu Kvadrant

0
A. Ka.
Konačno lijepe vijesti: Radi se idejno rješenje za izgorjelu pijacu Kvadrant
Foto: Vlada KS / Pijaca Kvadrant nakon požara

KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno čak 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.

Podsjetimo, veliki požar progutao je gotovo čitavu pijacu Kvadrant.

Prema ranije objavljenim zvaničnim informacijama, vatra je potom zahvatila i stambenu zgradu te objekat hotela u ulici Radenka Abazovića.

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava.

Očišćen izgorjeli dio

Jasmin Terović, direktor preduzeća KJKP Tržnice-Pijace, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kaže da su, kada se radi o čišćenju žgarišta, u završnoj fazi.

"Očišćen je izgorjeli dio, trenutno se radi na čišćenju dijela koji nije izgorio, kako bi se krenulo sa sanacijom boksova koji nisu izgorjeli. Želimo svakako da ih malo repariramo i krećemo polako sa pripremama za dovlačenje novih boksova", pojasnio je Terović.

Uskoro počinje s radom: Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, pogledajte kako izgleda

Uskoro počinje s radom: Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, pogledajte kako izgleda

Prema riječima našeg sagovornika, nadležni se nisu zaustavili samo na raščišćavanju i čine sve kako bi zakupci ponovo mogli raditi, a građani koristiti njihove usluge.

"Radi se trenutno idejno rješenje za novu pijacu, uz provođenje svih sigurnosnih mjera", naglasio se Terović.

Drugim riječima, pijaca će u dogledno vrijeme dobiti sasvim novi izgled.

Bolja i sigurnija pijaca

"Sigurno ćemo uraditi bolju i sigurniju pijacu. Možda sa nešto manje kapaciteta, upravo zbog provođenja sigurnosnih aspekata i mjera", zaključio je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Jasmin Terović, direktor preduzeća KJKP Tržnice-Pijace.

Podsjetimo, sedam osoba zatražilo je ljekarsku pomoć zbog udisanja dima u velikom požaru koji je 5. novembra u 13 sati izbio na otvorenoj pijaci Kvadrant, u sarajevskom naselju Otoka.

Pijaca

Kako je ranije potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na gašenju požara bili su angažovani pripadnici PVB Kantona Sarajevo, DVD sa područja Kantona Sarajevo i pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite, dok su policajci vršili evakuaciju građana iz objekata u neposrednoj blizini požarišta.

Uzrok požara još uvijek nije zvanično saopćen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije