Poruka / Komšić: Dodik i Čović se obrukali, raduje podrška Bosni i Hercegovini

24. 11. 2020. u 23:21:00 F. V.

Shares: 1088

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na poruke koje su večeras uputili srpski član kolektivnog šefa države i čelnik SNSD-a Milorad Dodik te Dragan Čović, lider HDZBiH.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) je na poziv trenutne predsjedavajuće zemlje Rusije održalo večeras posebnu neformalnu sjednicu u formatu "Arria-Formula", na kojem su se, pored ostalih, obratili Dodik i Čović.

"Dodik i Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom. Drago mi je bilo vidjeti tako jasnu podršku međunarodne zajednice građanskoj ideji Bosne i Hercegovine, ali me je bilo i stid kakvu sliku BiH su Dodik i Čović ostavili večeras.

Neću to više komentarisati, sutra je veliki praznik u Bosni i Hercegovini", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je ranije poslao pismo koje je podijeljeno zemljama članicama UN-a i u kojem je naveo da odbija učešće na sastanku, jer smatra da su govornici trebali biti svi članovi Predsjedništva BiH.

Pored političkih lidera sjednici Vijeća sigurnosti se obratio i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)