KJKP Toplane o tome kada počinje sezona grijanja u Sarajevu

Fena
KJKP Toplane o tome kada počinje sezona grijanja u Sarajevu

"Toplane Sarajevo su u periodu van sezone grijanja poduzeli sve neophodne mjere u cilju pripreme toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja", kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP "Toplane - Sarajevo" Ženja Ljubuškić.

Naglasio je kako je u periodu od 14. do 18. septembra izvršena funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2020/2021. godinu.

"Mi smo pogonski spremni za sezonu zagrijavanja. Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i on se veže uglavnom za 15. oktobar, ali sezona može početi i ranije ukoliko se ispune uslovi, odnosno ukoliko dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka, prema zvaničnim podacima meteorološke službe, bude ili ispod 12 stepeni Celzijusa", kazao je Ljubuškić.

Istakao je da Toplane Sarajevo u ovom momentu prate temperature vanjskog zraka te će ukoliko se ispune uslovi iz predmetne Uredbe početi sa zagrijavanjem i prije 15. oktobra.

Toplane Sarajevo na području Kantona Sarajevo zagrijavaju 54.000 korisnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije