Sarajevo / Važno obavještenje iz Toplana: Hoće li biti uključeno grijanje?

02. 06. 2020. u 11:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 83

Prema Kantonalnoj Uredbi o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, grijna sezona završena 17.05.2020. godine.

Podjetili su to u saopćenju za javnost iz KJKP Toplane Sarajevo.  

kako navode, prema planu remonta postrojenja koji se provodi dugi niz godina, započeli su remont kotlovonica prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

"U stalnoj smo komunikaciji sa nadležnim organima od prvog dana pada temperatura, a u nastavku vas informišemo o posljednjem dopisu koji je upućen istima:

„Informišemo vas da u roku od 24 sata od momenta izdavanja naloga mogu se pokrenuti sva postrojenja u minimalnom kapacitetu koji je dovoljan za ovakve vanjske temperature i zagrijavati sve stambene jedinice iz sistema. Napominjemo da smo u fazi remonta i zatvaranjem koltova koji podliježu inspekcijskom pregledu i njihovim pokretanjem pravimo prekršaj, te pravimo rizik u slučaju nezgode, i ne radimo u skladu s Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije. Za pokretanje postrojenja u ovom slučaju potreban je nalog Vlade KS“, navode iz ovog preduzeća. 

Naglašavaju da će kroz račune za mjesec maj korisnicima biti fakturisani samo iznosi za priključnu snagu (fiksni troškovi bez energijskog dijela iznosa), za korisnike koji plaćaju po paušalu, što znači da će biti značajno manji od iznosa koji se fakturiše u mjesecima tokom sezone grijanja.

KOMENTARI (2)