Toplane odgovorile Čeliku: Nije tačno da smo dobili saglasnost za grijanje

Radiosarajevo.ba
Toplane odgovorile Čeliku: Nije tačno da smo dobili saglasnost za grijanje
PrtScr / Pojašnjenje iz Toplana

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, pozvao je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Toplane“ da nastave sa pružanjem isporuke toplotne energije, s obzirom da su u posljednjih nekoliko dana temperature niže od 12 stepeni.

On je kazao da je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS još u utorak 2. juna dalo saglasnost preduzeću Toplane da pokrenu svoja postrojenja, te obezbijede uslove za njihovo sigurno i bezbjedno funkcionisanje.

Poručio je kako je potrebno da se ovo što prije uradi, kako bi građanima bilo omogućeno zagrijavanje stambenih prostorija u situaciji kada su vanjske temperature niske.

Stigao je odgovor i Toplana na ove navode predsjedavajućeg Skupštine KS.

"Nije tačno da smo dobili saglasnost za puštanje grijanja. Izdvajamo dio Dopisa nadležnog Ministarstva koji kaže „S tim u vezi, napominjemo da je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo saglasno da KJKP Toplane Sarajevo nastave sa pružanjem usluge isporuke toplotne energije ukoliko Uprava i Službe za proizvodnju i distribuciju Preduzeća obezbjede sve uslove za sigurno i bezbjedno pokretanje postrojenja, kako je navedeno u predmetnoj informaciji kao razlog zbog kojeg usluga nije pružana prethodnih dana.“ Iz odgovora na Dopis nadležnog Ministarstva koje je također u prilogu, su data dodatna i precizna pojašnjenja zašto Toplane nisu u mogućnosti pustiti grijanje i zašto trebaju dodatnu saglasnost nadležnih organa.

Putem medija smo kontinuirano informisali javnost I naše korisnike, građane Kantona Sarajevo o procesu izvan sezone grijanja, zahvaljuemo se svakako svim našim korisnicima na strpljenju i evo već sada zahvaljujući rastu temperatura vanjskog zraka nemamo više primjedbi od strane korisnika", navodi se u odgovoru Toplana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije