Toplane Sarajevo: Od sutra počinje grijanje!

Radiosarajevo.ba
Toplane Sarajevo: Od sutra počinje grijanje!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. od subote , 5. oktobra, počet će sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu. 

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Ženja Ljubuškić, glasnogovornik Toplana.

Toplane najavljuju: Od 2020. godine uvođenje novih mjerača

U skladu s Tarifnim sistemom KJKP "Toplane - Sarajevo" s metodologijom obračuna isporučene toplotne energije, koji je Vlada Kantona Sarajevo donijela sredinom augusta 2016. godine, predviđeno je da se obračun i fakturisanje usluge isporuke toplotne energije za sve korisnike vrši na osnovu ukupno izmjerene utrošene energije na obračunskom mjernom mjestu, zajedničkom ili individualnom i to od 1.

"S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha. Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravnika zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti njima", kažu iz Toplana.

Za sve dodatne informacije sarajevsko preduzeće može se kontaktirati na jedan od telefonskih brojeva službi za podršku korisnicima, a koji su navedeni na poleđini računa. Informacije korisnicima usluga dostupne su i putem web stranice Toplana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije