Stigle su informacije s KCUS-a: Ponovo najviše pozitivnih iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Stigle su informacije s KCUS-a: Ponovo najviše pozitivnih iz Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Među posljednjim urađenim testovima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na koronavirus ukupno je pozitivno 75 osoba.

Kako je jutros potvrđeno s KCUS-a testirana su 373 uzorka. Najveći broj pozitivnih, kao i prethodnih dana, je u Kantonu Sarajevu gdje je na COVID-19 pozitivan 61 uzorak.

U Travniku je šest pozitivnih, Kiseljaku četiri, Donjem Vakufu dva, a Kreševu i Jajcu po jedan.

U jučerašnjem izvještaju - onom od 14. augusta, u Kantonu Sarajevo bio je potvrđen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega njih 29 pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U tom periodu, evidentiran je oporavak 107 osoba.

Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu bile su 72 osobe, a jedan pacijent koristi potporu respiratora pri disanju. Nažalost, u istom periodu, jedna osoba je preminula od posljedica zaraze koronavirusom.

Prema podacima Zavoda, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije koronavirusa evidentirana zaraza 3.293 osobe, dok je izliječeno 2.200 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije