Tri osobe u Sarajevu nisu poštovale izolaciju protekle sedmice

Radiosarajevo.ba
Tri osobe u Sarajevu nisu poštovale izolaciju protekle sedmice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u proteklih sedam dana izvršili 1.680 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije za 530 osoba na području KS.

Ovom prilikom sarajevski policajci su utvrdili da tri osobe nisu poštovale izolaciju, što je poznato i nadležnoj inspekciji, kao i dežurnom tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ove tri osobe sumnjiče se da su nepoštivanjem mjera izolacije počinile krivično djelo nepostupanja prema zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije iz Krivičnog zakona Federacije BiH. 

Iz Uprave policije MUP-a KS ističu da nadležne jedinice nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju slučajeva u kojima je utvrđeno postojanje elemenata krivičnog djela s ciljem podnošenja izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Podsjetimo da se prema krivičnim zakonima FBiH, RS-a i Brčko distrikta prenošenje zarazne bolesti smatra krivičnim djelom protiv zdravlja ljudi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije