Jelka Milićević: Federacija dostigla 84 posto zaposlenosti cijele BiH iz 1991.

Fena
Jelka Milićević: Federacija dostigla 84 posto zaposlenosti cijele BiH iz 1991.

"Nova vlada, bez obzira kada će biti imenovana, imat će mnogo bolje preduvjete za rad nego što je imala naša vlada", rekla je Jelka Milićević, zamjenica premijera i ministrica finansija u Vladi Federacije BiH.

Kako ističe, puno se uradilo vezano za zakone koji reguliraju finansijsko upravljanje, kontrolu i nadzor nad javnim sredstvima, poboljšanje kreditne sposobnosti vezano za velike investicije projekte, a postoji i tendencija rasta prihoda za što se vezuje i povećanje broja zaposlenih.

"Mi smo na dan 30. aprila ove godine imali ukupno zaposlenih 531.492 osoba. Federacija nikada nije imala toliki broj radnika. Republika BiH je 1991. godine imala 631 hiljadu uposlenih, a Federacija sama danas ima 84 posto od tog broja", naglašava Milićević.

Govoreći o novoj Reformskoj agendi, federalna ministrica financija kaže da su do sada održana tri pripremna sastanka u vrlo širokom krugu sudionika.

"Reformska agenda traži jasno opredjeljenje svih političkih faktora u BiH i svih razina vlasti. Taj dio smo, rekla bih, zajednički definirali i sljedeći korak je da se formira vlast na nivou BiH i u Federaciji, a tada će se moći pristupiti detaljnom definiranju Reformske agende, izrade akcijskih planova i preuzimanja obveza po tim akcijskim planovima", izjavila je Jelka Milićević, zamjenica premijera i ministrica finansija u Vladi Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije