Ministrica Milićević: Razvojna banka FBiH ima određenih problema

Fena
Ministrica Milićević: Razvojna banka FBiH ima određenih problema
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević

Dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević potvrdila je danas novinarima u Sarajevu da Razvojna banka FBiH ima određenih problema u svom poslovanju.

- Od samog početka nisu popunjena sva tijela banke. Ova banka nije alatka u razvojnoj politici Vlade Federacije BiH. Iz tih razloga bilo je problema u sazivanju Skupštine, radu Nadzornog odbora i same Uprave. Konačno se moramo opredijeliti kakvu mi to hoćemo Razvojnu banku - kazala je Milićević komentirajući da li se navedeno tumači kao „previranje između HDZ-a BiH i SBB-a“.

Potcrtala je da to nije tačno navodeći da su i međunarodni čimbenici koji prate financijski sektor prepoznali probleme u funkcioniranju Razvojne banke.

- Jedna od zadaća koja je stavljena pred Vladu je da se veoma brzo pripremi potpuno novi zakon o Razvojnoj banci - poručila je Milićević.

Također, federalna ministrica finansija novinarima je prokomentirala podatak iz najnovijeg izvještaja Centara civilnih inicijativa da je „u Federaciji samo 46 posto ispunjeno obaveza iz Reformske agende“,  te navela da ne može tvrditi da li su ti postotci tačni.

- Činjenica je da imamo određenih zastoja odnosno prolongiranja aktivnosti, ali mislim da ćemo to stići, ukoliko smognemo snage da izbornu godinu pretvorimo u godinu kada moramo završiti neke obaveze iz Reformske agende - poručila je Milićević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije