Izmjene Izbornog zakona i Nacrt zakona o sudu BiH skinuti s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara

2
Radiosarajevo.ba
Izmjene Izbornog zakona i Nacrt zakona o sudu BiH skinuti s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara

U Sarajevu se danas, 7. maja, održava sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj su trebali biti razmatrani neki od najvažnijih zakona za našu zemlju, a to su nove izmjene Izbornog zakona BiH, kao i Nacrt zakona o sudu BiH. 

Međutim, tačke dnevnog reda koje su sadržavale razmatranje ovih zakona su skinute sa dnevnog reda sjednice na kojoj se danas razgovara o poslaničkim pitanjima, izvještajima o radu komisija, kao i o informacijama o raznim projektima.

Razmatranje ranije pomenutih zakona bilo bi otežano s obzirom na to da pojedini ministri nisu mogli prisustvovati sjednici.

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Među odsutnima danas su ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković koji je otputovao na Abu Dabi gdje prisustuje na Godišnjem investicijskom kongresu.

Sjednici također ne prisustvuje ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić koji je danas u Banjoj Luci prisustvovao otvaranju obnovljene Arnaudija džamije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije