Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

18
Radiosarajevo.ba
Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH
Foto: Screenshot/Instagram / Kolaž / Sestre Sipović preuzele diplomatski pasoš

Bosanskohercegovačke karatistkinje sestre Nejra i Emina Sipović, dobile su diplomatske pasoše Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, one su se oglasili na društvenim mrežama, anjihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Držati u rukama diplomatski pasoš kao vrhunska sportistkinja velika je čast i ostvarenje sna, ne samo za mene, već i za moju sestru. Ovo priznanje je rezultat naših evropskih i svjetskih medalja koje smo osvojile za našu domovinu, i pokazatelj da se trud i rad zaista isplate.

Magazinović podržava izmjene zakona o PDV-u za olakšanje pacijentima

Magazinović podržava izmjene zakona o PDV-u za olakšanje pacijentima

Hvala ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću, njegovom savjetniku Dini Selimović i Karate savezu BiH što su prepoznali našu posvećenost i nagradili nas diplomatskim pasošem.
Obzirom da samo nekoliko sportista u BiH posjeduje diplomatski pasoš, mojoj sestri i meni je izuzetna čast što smo među njima. Ovaj pasoš će nam značajno olakšati putovanja na brojna takmičenja.

Obećavamo da ćemo i ubuduće nastaviti braniti boje svoje zemlje kao što smo to i do sada radile.
Čast i zadovoljstvo nam je predstavljati svoju zemlju širom svijeta i biti njen najbolji ambasador", poručile su sestre Sipović.

Podjsjetimo, one su tako postali dio sportista koji već imaju diplomatske pasoše BiH, a to su Ismail Zulfić, Ismail Barlov, Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, Lana Pudar, Lejla Njemčević, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Elvedina Mutaferija, Amel Tuka...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije