Izdato narandžasto upozorenje u BiH: Može biti potrebna i evakuacija

0
Radiosarajevo.ba
Izdato narandžasto upozorenje u BiH: Može biti potrebna i evakuacija
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Federalni hidrometereološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina u BiH

Prema današnjoj prognozi za područje Hercegovine se prognozira 50 do 80 litara padavina po metru kvadratnom. Za centralnu i jugozapadnu Bosnu prognozira se 25 do 50 litara padavina po metru kvadratnom.

"Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna i evakuacija. Djelujte u skladu sa svjetima koje su dali ovlašteni organi", navodi se o saopćenju FHMZ. 

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

Oglasila se srbijanska policija o nestanku malene Danke: Uputili hitan apel građanima

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pada slab snijeg. U Hercegovini je većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -3; Banja Luka, Sanski Most i Sarajevo -1; Bugojno i Tuzla 0; Bihać, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno i Zenica 1; Grude 3; Trebinje 4; Mostar 6; Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932hPa, za 12hPa je manji od normalnog i raste.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne. Temperatura zraka između minus jedan i jedan stepen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije