Izdržite još nekoliko dana sa snijegom, a onda nam stiže sunce

0
Radiosarajevo.ba
Izdržite još nekoliko dana sa snijegom, a onda nam stiže sunce
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunce u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Ivan-sedlo, Sarajevo i Sokolac 1; Bugojno, Jajce i Srebrenica 2; Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 3; Bijeljina, Doboj, Grude i Zenica 4; Mostar i Trebinje 7; Neum 8 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929hPa, za 15hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će većinom padati kiša ili susnježica. Snijeg je izgledniji od poslijepodnevnih sati. U višim područjima će padati samo snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom, snijeg od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak kada će padavine oslabiti. Temperatura zraka između 0 i 3°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije u poslijepodnevnim i večernjim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika biće lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, obzirom da će se, uz niže temperature i sniježne padavine, pojačati i osjet hladnoće.

Objavljena je prognoza do srijede:

U utorak, 7.12.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima uglavnom prije podne sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U srijedu, 8.12.2021., prognozira se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u noći na četvrtak. Vjetar ujutro slab sjevernog smjera. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na jugo koje će jačati u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -1 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C, navodi se u pgorgnozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije