U Mostaru i Sarajevu jutros ista temperatura: Meteorolozi najavili i kišu i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
U Mostaru i Sarajevu jutros ista temperatura: Meteorolozi najavili i kišu i snijeg
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša, osim u istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac 0; Srebrenica 1; Banja Luka, Ivan-sedlo, Prijedor i Zenica 2; Bijeljina i Gradačac 3; Sanski Most 4; Bugojno i Livno 5; Mostar i Sarajevo 6; Grude i Trebinje 7; Bihać 9; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930hPa, za 14hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza i dalje je loša. Pogoršanje vremena praćeno padavinama, nepovoljno će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Jače padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a najslabije na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U višim područjima će padati samo snijeg, a na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima uglavnom prije podne sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U srijedu prognozira se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u noći na četvrtak. Vjetar ujutro slab sjevernog smjera. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na jugo koje će jačati u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -1 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C, javlja Federalni hidromereorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije