... / Iz JP Ceste BiH pojasnili šta će se raditi u tunelu Ivan

05. 07. 2021. u 16:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon objave pojedinih bh. medija da su počeli radovi na sanaciji tunela „Ivan“, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog čega će se u vremenu od 08 do 20 sati saobraćati jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, stiglo je pojašnjenje iz JP Ceste BiH.

"Po okončanju postupka javne nabavke za dodjelu usluga izrade Glavnog projekta rekonstrukcije/sanacije tunela Ivan (T17-011-46), l=646m, Ivan sedlo, dionica Tarčin - Konjic, km 7+750, JP Ceste FBiH je 15.4.2021. godine donijelo Odluku br. 01-02.1-2181-6/21-DZ o dodjeli Ugovora za predmetne usluge ponuđaču koji je dostavio najpovoljniju, tehhnički prihvatljivu ponudu tj. grupi ponuđača (GP) u sastavu PPG d.o.o. Sarajevo i Pronasa d.o.o. Sarajevo.

Sukladno potpisanom Ugovoru, pomenuti ponuđač je jutros započeo geotehnička istraživanja koja predstavljaju jednu od prvih faza projektovanja (priprema geo-tehničkih podloga)", naveli su iz JP Ceste BiH.

Kako navode, prije početka pomenutih istraživanja, ponuđač je obezbijedio od nadležnog ministarstva FBiH rješenje kojim je odobrena izmjena režima prometa, što podrazumijeva naizmjenični promet kroz tunel jednom trakom. 

JP Ceste FBiH naglašava da nisu u pitanju radovi na rekonstrukciji tunela, nego, kako je prethodno navedeno - geotehnički istražni radovi.

"Radovi na rekonstrukcija tunela Ivan planirani su po okončanju radova koji se trenutno izvode na dionici autoputa na Koridoru Vc dionica Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 2", istaknuli su iz ovog preduzeća.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)