KUIP / Inspekcija zatvorila poznati sarajevski klub 'Sloga': Ovo je 'Država Sarajevo!'

05. 12. 2021. u 16:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KS) zatvorila je ovog vikenda tri sarajevska noćna kluba.

Kantonalni sanitarni i tržišno-turistički inspektori su nakon nadzora ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo zabilježili "grubo gršenje higijensko-epidemioloških mjera' i zbog toga na 48 sati zatvorila objekte Tropics i Taverna, dok je objekar 'Sloga' zatvoren na osam dana.

U tom objektu u momentu nadzora protekle noći zatečeno je oko 500 posjetilaca i bez poštivanja ostalih higijesnko-epidemioloških mjera, uz napomenu da je prošlog mjeseca objekat zatvoren na 48 sati, također radi nedozviljenog broja posjetilaca kojih je tada bilo više od 300.

Iz kluba su se danqas oglasili na Facebooku i potvrdili da neće raditi do 13. decembra uz poruku:

"Poštovani gosti, nećemo raditi narednih sedam dana zbog odluke inspekcije u 'Državi Sarajevo'. Noćni život možete nastaviti u bilo kojem drugom gradu jer tamo nema epidemije, nego samo kod nas. Nastavljamo 13. decembra".

Iz inspekcije dodaju da su zbog utvrđenih nepravilnosti tokom proteklog vikenda, osim tri mjere privremene zabrane rada, inspektori djelovali i izdavanjem šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14 000 KM, od čega su dva prekršajna naloga izrečena radi nepoštivanja propisa iz nadležnosti tržišno-turističke inspekcije, a četiri radi nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera.

Zbog potencijalne opasnosti od širenja epidemije covid-19 pojačani inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i u predstojećem periodu, posebno u ugostiteljskim objektima, a shodno Zaključku Vlade KS od augusta ove godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (20)