! / Inspekcija zatvorila Centar Safet Zajko, oglasio se Semir Efendić

25. 04. 2021. u 16:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku.

Ovo je potvrdio i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na svom zvaničnom Facebook profilu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku!?

Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetaliste za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad.

Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera.

Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i sprječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato sto Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao", napisao je Semir Efendić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)