Za najmlađe, ali i one malo starije: Besplatno klizanje u centru Safet Zajko

Radiosarajevo.ba
Za najmlađe, ali i one malo starije: Besplatno klizanje u centru Safet Zajko
Foto: Općina Novi Grad / Centar Safet Zajko

Najmlađi sugrađani, ali i oni malo stariji, dane zimskog raspusta moći će provoditi uživajući na ledenoj plohi u Centru "Safet Zajko".

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju od 9. januara, svakim danom od 10 do 22 sata.

Otvaranje klizačke sezone planirano je u 12 sati, a uz klizanje posjetitelje očekuju i drugi zanimljivi sadržaji uz tople napitke i slastice.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od jedne KM za 45 minuta klizanja, s tim da će se klizaljke na dan otavaranja moći koristiti besplatno.

Centar "Safet Zajko", mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime.

Između ostalih, nedavno je završena adaptacija objekata u kojima će se nalaziti Omladinski centar za edukaciju i kulturu, gdje će naši najmlađi i omladina moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci.

Ove godine je u saradnji sa JP “Lokom” za najmlađe posjetioce organiziran i zabavno-edukativni program pod nazivom “Novogradska bajka”.

Mališani svaki dan mogu uživati u raznovrsnim igraonicama, družiti se i igrati sa maskotama omiljenih likova iz crtića Frozen i Princess, tu je i šator s pozornicom, u kojem će narednih dana biti organizirana zabava sa supermađioničarem i zabavljačima.

Organizirat će se i zabavna sportska takmičenja, maskenbal i još puno toga...

U navedenim sadržajima stanovnici Novog Grada i Sarajeva moći će uživati sve do 10. februara, ulaz je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije