Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko
Foto: Radiosarajevo.ba / Amel Tuka

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.

Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka. Dobro je poznato da je pandemija uveliko oštetila sport, mnoga su takmičenja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija.

Međutim, to nije slučaj s petim atletskim mitingom Novi Grad Sarajevo, koji će se, na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo bh. atletsko takmičenje ove godine.

"Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati na 400 metara. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević, rekorder Hrvatske na 100 metara, a imat ćemo i najboljeg sprintera Makedonije. Pored navedenih, imat ćemo veliki broj bh. reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Haris Bikić, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije. Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Miting će se održati 28. juna s početkom u 18 sati. Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vejruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije