Inspekcija pojasnila šta se dešava u dva tržna centra u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Inspekcija pojasnila šta se dešava u dva tržna centra u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Black Friday u Sarajevu

Zbog velikih gužvi i priliva kupaca u toku dana postupajući inspektori su u popodnevnim satima u tržnim centrima Bingo -Miljacka i SCC zapisnički naložili hitnu mjeru zatvaranja svih ulaza u oba centra.

Inspektori će povremeno i kratkotrajno blokirati ulaze, a nastavit će stalno prisustvo u centrima do kraja radnog dana i predstojećeg vikenda.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

"Naredba je izdata danas, raspoređeni su COVID redari na ulazima u garažama", potvrdila je Vildana Brdarić, portparolka Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS za portal Radiosarajevo.ba.

Sanitarni inspektori KUIP-a u punom kapacitetu od ranih jutarnjih sati nadziru način uspostavljanja, praćenja i poštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim tržnim centrima na području KS i mjestima masovnog okupljanja,a zbog najavljenog vikenda velikih akcijskih prodaja, Black Fridey-a.

"Veće gužve do sada su zabilježene u SCC-u i Bingu City Centru u naselju Miljacka, no inspektori u saradnji sa predstavnicima tržnih centara i uz asistenciju policijskih službenika nastoje obezbijediti da se cijeli proces odvija u skladu sa važećim naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i predstojećeg vikenda, a osim sanitarnih pojačane kontrole provode i kantonalni tržišno-turistički inspektori u skladu sa svojim nadležnostima i ovlaštenjima", pojasnila je Brdarić.

Podsjećamo, povodom najave tržnih centara da su popusti u prodavnicama uoči novogodišnjih praznika tzv. Black Friday, fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je velike gužve u SCC-u. 

Kako je danas bilo pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije