I ovog vikenda vakcinalni punktovi u Bingu i SCC-u

0
Radiosarajevo.ba
I ovog vikenda vakcinalni punktovi u Bingu i SCC-u
Foto: Vlada KS / Vakcinacija u sarajevskom tržnom centru

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

I ovoga vikenda će biti formirani punktovi u dva tržna centra - Sarajevo City Centar (SCC) i Bingo City Center.

Građanima će na raspolaganju biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati.

I ovoga vikenda će biti formirani punktovi u dva tržna centra - undefined

Foto: Vlada KS: I ovoga vikenda će biti formirani punktovi u dva tržna centra

Na ovim punktovima neće se aplicirati druga i treća doza vakcine, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo u skladu sa preporukama Kriznog štaba.

"Na ovaj način građanima Kantona Sarajevo želi se omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a prostor tržnog centra je izabran jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno tokom vikenda", navodi se u saopćenju.

Prošlog vikenda, na punktu u SCC-u vakcinisane su 683 osobe. Ovaj punkt najviše su posjećivali mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina, uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja Kantona Sarajevo.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi. Posebno podsjećaju na obavezu nošenja zaštitnih maski i održavanje fizičke distance u zatvorenom prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije