Ministar Vranić: Vakcinacija u SCC-u pun pogodak, vakcinisano blizu 700 osoba

1
Radiosarajevo.ba
Ministar Vranić: Vakcinacija u SCC-u pun pogodak, vakcinisano blizu 700 osoba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ministar zdravstva KS Haris Vranić

Vakcinalni punkt Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS bio je formiran ovog vikenda u Sarajevo City Center-u.

Na ovom punktu, za dva dana, vakcinisane su 683 osobe. Posjetiocima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer, Sinopharm i AstraZeneca za revakcinaciju. Vakcinacija je trajala od 10 do 14 sati.

Ministar zdravlja Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić kazao je za Radiosarajevo.ba da se vakcinacija u SCC-u pokazala kao "pun pogodak".

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

"Današnja vakcinacija je nadmašila sva ocekicanja, preko 400 naših sugrađana se je vakcinisalo, u rasponu godina, od 13 do 80 godina, i to za samo 4 sata. Najviše vakcinisanih je bilo u sobi od 20 do 35 godina. Nije bio niti jedan incident, ali i dalje ostaje enigma žasto se naši sugradani, mlađa populacija, nije ranije vakcinisala", kazao je Vranić za Radiosarajevo.ba, te dodao:

"Ali to ostavimo sociolozima i psiholozima, važno je da smo uspjeli animirati građane da se vakcinišu. Akcija se nastavlja i idućeg vikenda u TC Bingo. Hvala sugrađanima na odzivu, vrhunskoj medicinskoj ekipi koja je vakcinisala naše građane, ekipi HMP koja je bila prisutna cijelo vrijeme, te uposlenicima obezbjeđenja TC SCC na razumijevanju i odličnoj saradnji".

Ministarstvo zdravstva KS poziva sve one koji još nisu da svoju vakcinaciju obave na bilo kojem punktu u domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo ili na najavljenim punktovima u tržnim centrima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije