Ministar Vranić hitno primljen na Centar za srce

7
Radiosarajevo.ba
Ministar Vranić hitno primljen na Centar za srce
FOTO: Screenshot / Haris Vranić na Skupštini KS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić, jutros je hitno primljen na Centar za srce zbog srčanih tegoba, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Ova informacija potvrđena je našem portalu iz više izvora.

Dijagnostika je u toku.

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Vlast propustila šansu: Stupile su na snagu izmjene Ustava FBiH koje je nametnuo Schmidt

Haris Vranić rođen je 1965. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1990. godine. Na istom fakultetu je i magistrirao i doktorirao. Radio je na „Klinik Dardenne“ na Odjelu za anesteziju i reanimaciju, zatim na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Klinici za vaskularnu hirurgiju na Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Klinike Ludwigsburg u Njemačkoj kao Facharzt – nastavna baza Univerziteta Heidelberg, trenutno je angažiran kao vanredni profesor Medicinskog fakulteta SSST Univerziteta gdje je i prodekan za nastavu te šef Katedre za hirurgiju. Od 2020. godine zaposlenik je Opće bolnice “Prim. Dr Abdulah Nakaš”.

Objavio je 30 radova u indeksiranim časopisima, tri dijagnostičko-terapeutska vodiča, tri monografije i dva udžbenika.

Predsjednik je Udruženja vaskularnih hirurga u BiH te član Ljekarske komore Savezne pokrajine Baden-Wurtemberg, Evropskog udruženja vaskularnih i endovaskularnih hirurga i Evropskog udruženja perkutanih kardiovaskularnih intervencionista.

U ratu u BiH od maja 1992. godine bio je ljekar pri Vojnoj policiji, a od oktobra iste godine pripadnik Armije BiH kao ljekar u sanitetu 102 Mbrg Prvog korpusa ARBiH. Govori engleski i njemački jezik. Stalni je sudski vještak iz oblasti medicine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije