Šta je Haris Vranić rekao Sebiji Izetbegović

2
Radiosarajevo.ba
Šta je Haris Vranić rekao Sebiji Izetbegović
FOTO: Radiosarajevo.ba / Izetbegović/ Vranić

U toku je Skupština Kantona Sarajevo. Haris Vranić, ministar zdravsva Kantona Sarajevo, odgovorao je na zastupnička pitanja, te je reagovao i na krivičnu prijavu Kluba SDA koji su najavili krivičnu prijavu protiv njega zbog za "aferu milionskih razmjera koja pogoduje farmaceutskim lobijima".

Vranić je tako, između ostalog, rekao i da je razgovarao danas sa Sebijom Izetbegović, direktoricom Kliničkog centra u Sarajevu.

"Molim vas da se okrenete konstruktivnim idejama za poboljšanje zdravstva. To sam razgovarao i sa vašom potpredsjednicom Kantonalnog odbora, direktoricom KCUS-a.. zamolio sam je da utječe na vas, da dajete prijedloge koji će biti dobri za zdravstvo, a da vam manje budem predmet ja lično. Ako vas se ne sviđam fizički ili bilo kako kako - to je vaš problem. Možda se i vi meni ne sviđate, ali vas trpim", poručio je Vranić.

Hezbollah potvrdio: Ubijen je Hassan Nasrallah

Hezbollah potvrdio: Ubijen je Hassan Nasrallah

Ministar je zaključio:

"Već sam rekao ranije - s uživanjem svaku utakmicu vodim s vama na svom terenu".

Podsjetimo, kada je riječ o krivičnoj prijavi protiv Vranića, radi se o Odluci o izmjenama i dopunama Liste lijekova, koju je kantonalna vlada odobrila na Vranićev prijedlog.

Posljedica toga je "primjer skidanja s Liste veoma korištenog medikamenta 'enap' ili 'enap H'". 

Odluka je promijenila, kako su naveli, "status oko 500 lijekova među kojima su i neki bez odgovarajuće zamjenske varijante na tržištu, dok pojedine farmaceutske kompanije su dobile priliku za godišnji profit od pet do deset miliona KM". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije