Vakcinacija u SCC-u: Evo koje su vakcine na raspolaganju građanima za vikend

2
Radiosarajevo.ba
Vakcinacija u SCC-u: Evo koje su vakcine na raspolaganju građanima za vikend
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo odlučio je da organizira akciju "vakcinacija prema građanima", saopćilo je Ministarstvo zdravlja KS-a.

"U subotu i nedjelju, 6. i 7. novembra ove godine, planirano je postavljanje punkta za vakcinaciju u TC Sarajevo City Centar, u prizemlju.

Na ovaj način, Krizni štab MZ KS želi građanima omogućiti još lakši način obavljanja vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda", navodi se.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u SCC-u ovog vikenda, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Svi koji žele mogu doći u periodu od 10 do 14 sati.

Također, Vlada KS usvojila je preporuke Kriznog štaba MZ KS za davanje treće booster doze svim zdravstvenim radnicima kod kojih je prošlo šest i više mjeseci od prijema druge doze.

Usvojena je i preporuka Kriznog štaba o vakcinaciji djece starosne dobi od 12 godina uz saglasnost roditelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije