Radovi / Informacija iz Elektroprivrede: Evo gdje neće biti struje 16. i 17. februara

15. 02. 2022. u 15:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine stigla je obavijest o isključenju električne energije za 16. i 17. februar na području Kantona Sarajevo.

Radi izvođenja neophodnih radova na održavanju električnih potrojenja sutra (16. februar) u periodu od 9 do 14 sati električna energija bit će isključena na transformatorskim stranicama Miševići 4 i Gladno Polje.

Sutradan, u istom periodu električna energija će biti isključena u transformatorskim stanicama Zabrđe 5, Miševići 4, Miševići 5 i Gladno Polje, dok će od 9 do 15 struje nestati na TS Osenik 7 i Stupe.

Radi izvođenja radova na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji elektrodistributivne mreže i postrojenja, neophodno je obezbijediti nekoliko termina sa beznaponskim stanjem na trafopodručjima u kojim se izvode radovi.

Ovi radovi se izvode radi poboljšanja naponskih prilika, smanjenja prekida u napajanju, odnosno radi obezbjeđenja kvalitetnijeg snabdijevanja
električnom energijom, saopćili su iz Elektroprivrede.

Dodali su da će zbog toga 16. i 17. februara struja u periodu od 9 do 15 sati biti isključena na TS Rakovica Selo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA