Ifet Feraget: Kada vam neko ubije dijete, istraga treba kazati - ubica je taj i taj

2
N. Ka.
Ifet Feraget: Kada vam neko ubije dijete, istraga treba kazati - ubica je taj i taj
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget danas ispred Suda BiH

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, obratio se novinarima nakon ročišta o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa.

"Pratim pet godina i vidim da je jedan od problema koji potenciraju advokati osumnjičenih, ta snaga medija. Mislim da ovdje mediji nisu tek tako prisutni, već da postoji razlog zašto je ovaj slučaj rtoliko poznat u javbnosti.

Iz jalovih diskusija, posebno odbrane prvoosumnjičenog, zamalo bili ubijeđeni da Atlantida nije pala. Citiraju se akti lica protiv kojih je podnijeta krivična prijava zbog zataškavanja ubistva Dženana Memića", kazao je Feraget. 

On je kazao da je zdravi dio politike promijeniti političku sliku.

"Ovdje se radi o očiglednom zataškavanju ubistava mladića i radi se o činjenicama koje mi ponavljamo pet godina. U tih pet godina nismo ništa saznali, osim da su tužioci, policajci i doktori pokušali zataškati jedno ubistvo", dodao je Feraget.

Advokat porodice Memić je podvukao da su izvedeno svi dokazi i da su oni dokazali da nije bilo saobraćajne nesreće.

"Tužilaštvo nije ni dokazalo da se desila nesreća. Stalno akcentiram da se na ova dva slučaja, lomi cijela situacija. Pravo postoji zbog ljudi. Kada vam neko ubije dijete, da provede efikasnu istragu i kaže - ubica je taj i taj. Da niko ne uzima pravdu u svoje ruke, da živimo u uređenom društvu", dodao je Feraget.

Pogledajte kompletnu izjavu Ifeta Ferageta:

Podsjećamo, pripremno ročište po tužbi Alise Mutap protiv oca ubijenog Dženana Memića, Muriza Memića za klevetu, otkazano je danas na Općinskom sudu u Sarajevu.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje ročište je otkazano, jer su advokati još uvijek bili u Sudu BiH gdje je u toku ročište o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog prema Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim u predmetu stradanja Dženana Memića, mjera pritvora produži za još 60 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije