Advokat Ifet Feraget odgovorio Aliji Budnji

10
Radiosarajevo.ba
Advokat Ifet Feraget odgovorio Aliji Budnji
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Memić i Feraget ispred Tužilaštva

Ifet Feraget, advokat porodice ubijenog mladića Dženana Memića, reagirao je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" na izjave Alije Budnje, vlasnika kompleksa hotela Ilidža, koji je danas kazao "da nikada nije izjavio da ne poznaje dr. Enru Suljić, blisku saradnicu Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a".

Reakciju Ferageta na ovoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti:

"Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, ali da nije važno da li nekoga poznaješ jer svako treba biti profesionalac.

U predmetu ubistva Dženana Memića, nakon što su namjerno izbrisani snimci u tvom hotelu Kristal za 8., 9. i 10. februar, tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čijem čelu je tada bila Dalida Burzić, za koju neki kažu da je bila na svadbi tvoje kćerke, je, a nakon što je prvim nalazom timskog vještačenja od 11.03.2016. bilo utvrđeno da Alisa nema amneziju, ponovo tražilo, i to baš od Sebije, koja za to nije uopšte nadležna, da odredi drugi tim sudskih vještaka, koji baš rade u KCUS-u, u kojem tvoja prijateljica Enra, kako kaže uvaženi doktor Kemal Dizdarević, vuče konce, a koja je isto tako bila na istoj toj svadbi tvoje kćerke, i onda taj drugi tim 29.04.2016. utvrdi da Alisa ima amneziju.
Nakon toga uvaženi doktor Kemal Dizdarević u trećem vještačenju 14.06.2016. utvrdi da kod Alise Mutap nisu zadovoljeni kriteriji da bi se moglo reći da je imala potres mozga i da kod nje postoji očuvano sjećanje do samog događaja što budi sumnju u simulaciju amnezije.
Prema tome istraga Tužilaštva BiH mora utvrditi kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta?
Ifet Feraget", navodi se u odgovoru Ifeta Ferageta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije