Ifet Feraget o istrazi ubistva Dženana Memića: "Saznali smo nešto šokantno"

0
L. M.
Ifet Feraget o istrazi ubistva Dženana Memića: "Saznali smo nešto šokantno"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, obratio se danas nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo drugostepenu presudu u slučaju Zijad Mutap i ostali. Njegovu izjavu u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, Alisa Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac su osuđeni zbog prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića, a odbrana ima pravo na žalbu. Alisa Ramić je dobila 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac je osuđen na tri godine zatvora. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, on za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa.

Nakon Muriza i Arijane, Dženanove sestre, prisutnima ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu obratio se i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

"Očekivao sam da će se ovo desiti, zadovoljan sam iako je moglo biti bolje. Pokrivanje sprovođenja pravde predstavlja zločin. Pravda je spora, ali dostižna", rekao je.

Danas smo dobili dva krivca, dva osuđenika, nastavio je.

"Alisa Mutap, za koju je Dalida Burzić rekla 'ja nju ne dam', sud ju je evo uzeo. Kantonalno tužilaštvo je istragu svjesno vodilo na način da se događaj prikaže kao saobraćajna nesreća. Podnio sam krivičnu prijavu protiv 45 lica. Poručili su nam da je mafija bila jača. Ipak smo mi bili jači. Očekujemo da će istraga vezana za ubistvo pokazati rezultate.

Muriz Memić: Alisa ode na robiju! Ima pravde u ovoj državi!

Muriz Memić: Alisa ode na robiju! Ima pravde u ovoj državi!

Saznali smo šokantne detalje o hitnoj pomoći, ali ne mogu otkrivati detalje", rekao je Feraget nakon izricanja drugostepene presude.

Još jednom je kazao da je zadovoljan presudom i istakao da im je ovo vjetar u leđa. Podsjetio je da odbrana ima pravo žalbe, ali naglasio da Europska komisija nije propisala da treba biti podnesena žalba. To pravo će, kako kaže, iskoristiti i Tužilaštvo u smislu izricanja kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije