Hvala, susjedi/ Hrvatska ponudila pomoć nakon poplava u BiH

07. 11. 2021. u 16:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Republika Hrvatska je ponudila pomoć Bosni i Hercegovini nakon što su dijelove naše zemlje pogodile najveće poplave od 2014. godine, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Naime ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman je u kontaktu sa dr. Biserom Turković, ministricom vanjskih poslova BiH izrazio spremnost da pruže ruku podrške.

"Da, kolega Radman je izrazio solidarnost sa Bosnom i Hercegovinom i na vlastitu inicijativu ponudio pomoć. Mi smo dvije prijateljske države i u vrijeme elementarnih nepogoda ta podrška znači mnogo. Uvezat ćemo relevantne institucije obje države, inače saradnja postoji od ranije i vidjeti na koji način dalje djelovati. Ali, u svakom slučaju, izuzetno cijenimo ovaj gest", navela je Turković za naš portal.

Inače, Vijeće ministara BiH te nadležne državne institucije su od početka uključene, zajedno sa nadležnim entitetskim, kantonalnim i općinskim vlastima u borbu protiv poplava te ublažavanje posljedica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)