Hitrom reakcijom sarajevskih ljekara spašena ruka dvogodišnjem dječaku

7
Radiosarajevo.ba
Hitrom reakcijom sarajevskih ljekara spašena ruka dvogodišnjem dječaku
Foto: KCUS / Roditelji, dječak i ljekari koji su ga spasili

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KLiničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uspješno je operisan dvogodišnji dječak M.K., upućen iz bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu, s teškom povredom desnog lakta sa lezijom krvnog suda odgovornim za ishranu i cirkulaciju cijele ruke.

Po prijemu u Klinički centar UNSA formiran je multidisciplinarni tim ljekara koji su uradili hitnu dijagnostiku, a potom i složeni operativni zahvat.

Prema riječima članova operativnog tima, prim.dr Mehmeda Jamakosmanovića i prim.dr Edina Kulenovića ključna je bila hitra reakcija, jer bi svako odlaganje vodilo ka amputaciji ruke.

Vukanović tvrdi: Dodik priznao da je sakrio ogroman novac na tajnim računima u inostranstvu

Vukanović tvrdi: Dodik priznao da je sakrio ogroman novac na tajnim računima u inostranstvu

"Zajedničkim naporom ortopeda, vaskularnih hirurga, anesteziologa, instrumentarki i ostalog medicinskog osoblja uspješno smo završili operaciju, a postoperativni tok protiče odlično. Kolege radiolozi uradili su izvrstan dijagnostički posao, nakon čega smo mogli započeti sa operativnim tretmanom. Cirkulacija je ponovo uspostavljena, prijelom je stabiliziran, ruka je funkcionalna i nadamo se najboljem rezultatu", kazali su dr. Jamakosmanović i dr. Kulenović.

Roditelji dječaka izrazili su zahvalnost ljekarima i medicinskom osoblju KCUS-a koji su uložili velike napore kako bi spasili ruku njihovog djeteta i omogućili mu da nastavi sa normalnim životom.

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

"Hvala svima na brzim reakcijama, od sestara na prijemu do ljekara. Posebno smo zahvalni dr. Kulenoviću koji je prepoznao ozbiljnost situacije i pozvao kolegu Jamakosmanovića, koji je bio pripravan. Veoma brzo je urađeno sve kako bi naš sin bio podvrgnut operaciji, bez odlaganja. Oporavak ide dobro i ubrzo idemo kući. Drago nam je da naše dijete ima priliku nastaviti s normalnim životom, školovanjem i svim životnim događajima koji tek slijede", kazali su roditelji
dječaka.

Kako je saopćeno iz KCUS-a, operativni tim činili su ortopedi prim.dr Edin Kulenović, prim.dr Mehmed Jamakosmanović, vaskularni hirurg mr.sci.med.dr Haris Vukas, dr. Tarik Selimović sa Klinike za ortopediju i traumatologiju, te anesteziolozi prim. dr Suad Vuk i dr. Anes Ajanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije