Potvrđeno: Općinski sud Sarajevo ne želi upisati Hajriju Maksić za direktoricu KCUS-a

3
A. S.
Potvrđeno: Općinski sud Sarajevo ne želi upisati Hajriju Maksić za direktoricu KCUS-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Općinski sud u Sarajevu zatražio je od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) da se dopuni zahtjev za upis u sudski registar, sa određenim dokazima koji se odnosi na imenovanje prof. dr. Hajrije Maksić za vršioca dužnosti generalne direktorice ove ustanove, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba član Privremenog Upravnog odbora. 

Podsjetimo, prof. dr. Hajrija Maksić je krajem maja imenovana za vršioca dužnosti generalne direktorice KCUS-a.

Privremeni upravni odbor KCUS-a je još krajem decembra 2023. godine zaključio konkurs.

Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!

Komšić: Klasičan akt agresije ako Ministarstvo odbrane nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije!

Na osnovu provedenog konkursa, ime prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, kao prvorangiranog kandidata, upućeno je federalnom ministru zdravstva Nediljku Rimcu na zvaničnu potvrdu, neophodnu da bi ugledni sarajevski ljekar i zvanično preuzeo direktorsku dužnost.

No, umjesto saglasnosti, Rimac je odlučio sprovesti istragu u vlastitoj režiji, vezanu za navodnu upitnu validnost dokumentacije Gavrankapetanovića.

Hajrija Maksić
Foto: Screenshot/ BHRT: Hajrija Maksić

U maju prof. dr. Hajrija Maksić je imenovana za v. d. generalne direktorice KCUS-a. No, u KCUS je stigao akt iz Općinskog suda u Sarajevu.

Član Upravnog odbora KCUS-a, koji je želio ostati anoniman, sve je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio...

"Nije problem prof. dr. Hajrija Maksić, nije problem ni Privremeni Upravni odbor, samo se Općinski sud pita kako je moguće da se neko imenuje na ovakav način. Sudija iz Općinskog suda u Sarajevu nam nije odbio dati saglasnoit, već nam traži dodatno objašnjenje šta se dešavalo.

Saznajemo: Dr. Hajrija Maksić stupila na poziciju v.d. direktorice KCUS-a

Saznajemo: Dr. Hajrija Maksić stupila na poziciju v.d. direktorice KCUS-a

Traže nam rješenje Vlade koja je nas imenovala i gdje smo mi imenovali prof. dr. Hajriju Maksić za v. d. generalne direktorice KCUS-a. 

Kada sve sagledamo, sve ovo što sudija traži za nas je dobro došlo, jer će sada konačno morati reagirati Federalno ministarstvo zdravstva i vjerujem da će ministar dati svoje tumačenje.

Želim naglasiti da je sve ovo nema veze sa prof. dr. Hajrijom Maksić koja je jedan veliki profesionalac i iskreno se nadam da će se sve ovo uskoro završiti na najbolji način", dodao je naš izvor iz KCUS-a za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije