Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

1
Radiosarajevo.ba
Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u
Foto: KCUS / Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a uspješno je operisana reprezentativka Judo saveza Bosne i Hercegovine, Anđela Samardžić koja se na ovu Kliniku javila zbog povrede koljena koja je zahtijevala operativni zahvat.

Operacija i postoperativni oporavak na Ortopedskoj klinici KCUS-a uredno su protekli, a bh. džudistkinja je puštena na kućno liječenje.

Predsjednik Judo saveza FBiH i počasni predsjednik Judo saveza BiH, Branislav Crnogorac izazio je zahvalnost ljekarima i medicinskom osoblju Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a naglasivši kako se bh. judsti godinama uspješno liječe na ovoj Klinici.

Naš Zmaj potpisao ugovor sa njemačkim Stuttgartom: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

Naš Zmaj potpisao ugovor sa njemačkim Stuttgartom: Pogledajte o kojem iznosu je riječ

"Saradnja Saveza sa ortopedima KCUS-a traje više od 15 godina, u smislu zbrinjavanja i saniranja povreda naših sportista. Operativni zahvat koji je urađen našoj reprezentativki omogućiće joj povratak trenažnom procesu i pripremama za predstojeća značajna takmičenja. Posebnu zahvalnost izražavamo dr. Edinu Kulenoviću s kojim smo u toku proteklih godina najviše sarađivali ali i svim ostalim doktorima i medicinskim sestrama Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a", kazao je Crnogorac.

Bh. judistkinja se po završetku operacije odlično osjeća, ne krijući radost zbog povratka normalnom životu i aktivnim treninzima pred predstojeću sezonu.

Ma, bravo: Anđela Samardžić zlatna na European Judo Open u Sarajevu

Ma, bravo: Anđela Samardžić zlatna na European Judo Open u Sarajevu

"Sezona kreće od septembra, do kada vjerujem da ću se u potpunosti oporaviti i vratiti aktivnim treninzima. Bolovi koje sam imala onemogućavali su me u normalnom funkcionisanju, a tegobe su se intenzivirale tokom proteklih dvadesetak dana. Drago mi je da je to sada iza mene i da je operacija odlično protekla", izjavila je Samardžić.

Prim. dr. Edin Kulenović ističe da se potpuni oporavak pacijentice očekuje u narednih dvadesetak dana, kada će moći nastaviti sa započetim aktivnostima u punom kapacitetu.

"Operativni zahvat trajao je nepunih sat vremena, uz minimalan boravak na Klinici u trajanju od jednog dana.Pacijentica će oporavak nastaviti na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje će se javiti shodno ustaljenim medicinskim protokolima,  kako bismo imali optimalne rezultate. Klinika za ortopediju KCUS-a svakodnevno uradi nekoliko najsloženijih operativnih zahvata, a većinu povreda rutinski saniramo.

Većina komplikacija završava kod nas, bilo da se radi o sportskim ili drugim povredama, ali timskim radom uspješno savladavamo sve poteškoće. Posebno bih istakao veliku podršku šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr Džemila Omerovića, šefice Klinike za anesteziju i reanimaciju prof. dr Slavenke Štraus kao i našeg dr. Damira Čelika s Klinike za fizijatriju koji daju nesebičan profesionalan i ljudski doprinos našem radu", kazao je dr. Kulenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije