Helez: 'Vučiću, nismo mi Beograd držali pod opsadom 1425 dana. Koristite se monstruoznim lažima'

15
Radiosarajevo.ba
Helez: 'Vučiću, nismo mi Beograd držali pod opsadom 1425 dana. Koristite se monstruoznim lažima'
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez oglasio se danas, 12. jula na društvenim mrežama i prokomentarisao konferenciju za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"U maniru najbezobzirnijih diktatora svijeta, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije danas je izveo morbidan javni nastup koji je obilovao lažima, zamjenama teza i izvrtanja činjenica.

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Dok rovari po Bosni i Hercegovini te pokušava preko svog poslušnika, nelegalnog predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika da pripoji dio naše domovine i upravlja procesima u BiH, Vučić istovremeno optužuje, kako on to kaže 'političko Sarajevo' da pokušava uništiti Srbiju.

Nisu građani Bosne i Hercegovine počinili genocid ni u jednom gradu u Srbiji, nisu naši avioni nikad bombardovali Beograd, nije nikad naš izabrani zvaničnik sa brda iznad Beograda snajperom pucao po građanima Beograda, nismo mi Beograd držali pod opsadom 1425 dana, nije niko iz Bosne i Hercegovine prešao Drinu da bi ratovao po Srbiji.

Vučić se potpuno pogubio: Umislio da postoji "pakleni plan" za uništenje Srbije i crtao po tabli

Vučić se potpuno pogubio: Umislio da postoji "pakleni plan" za uništenje Srbije i crtao po tabli

Vučić, također, optužuje 'političko Sarajevo' da želi rat i da usporava ekonomski napredak Srbije.
Građani Bosne i Hercegovine su nedavno preživjeli rat, agresiju, genocid i opsadu. Građani BiH znaju kakve strahote rat nosi sa sobom i sigurno ga ne žele. Onaj ko želi rat, dabogda mu bio u kući. Vlastima u Srbiji je mnogo lakše krivicu za katastrofalno ekonomsko stanje u toj državi prebaciti na druge, nego preuzeti odgovornosti.

Prolazio sam nedavno kroz južni dio Srbije te se šokirao stanjem u kojem se nalazi ovaj dio susjedne nam Srbije. Na cesti sam vidio autobus, kakav sam zadnji put vidio na filmu Ko to tamo peva. Nije muzejski primjerak, nego autobus koji vozi redovnu liniju prijevoza putnika.
Preko 100 000 penzionera u Srbiji ima mjesečnu penziju oko 150 eura. Za svoju mjesečnu penziju, penzioner iz Beograda ne može doći u Sarajevo ni na jednodnevni izlet. Za ovakvo stanje u Srbiji nije i ne može biti odgovorno Sarajevo, nego kriminalna, nacionalizmom zadojena vlast u Srbiji.

Moram spomenuti i predsjednicu Narodne skupštine Srbije Anu Brnabić, koja je danas besramno izmislila govor Munire Subašić te optužila da je prijetila djeci Aleksandra Vučića. Lagati na majku Srebrenice, koja je izgubila 22 svojih najmilijih može samo monstrum. Ovo samo pokazuje kakva je trenutna vladajuća struktura u Srbiji i u kojem smjeru djeluje.

Poručujem građanima Srbije da im građani Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine žele sve najbolje, prije svega da se izbore za slobodu i demokratiju u svojoj zemlji, pluralizam u svome društvu, europske vrijednosti te ekonomski prosperitet u skladu sa europskim standardima.

Iskreno se nadam da će u Srbiji uskoro biti omogućeni fer i pošteni izbori, da će se pojaviti neki novi Zoran Đinđić, kojeg kriminalci/nacionalisti neće ubiti te se završiti era građenja Srbije na idejama o nadmoći svog ili inferiornosti drugih naroda, idejama koje insistiraju na etnički homogenom društvu.

U maniru najbezobzirnijih diktatora svijeta, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije danas je izveo morbidan javni nastup...

Posted by Zukan Helez on Friday, July 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije