Vučić se potpuno pogubio: Umislio da postoji "pakleni plan" za uništenje Srbije i crtao po tabli

17
Radiosarajevo.ba
Vučić se potpuno pogubio: Umislio da postoji "pakleni plan" za uništenje Srbije i crtao po tabli
Foto: PrtScr / Aleksandar Vučić crta deluzije po tabli

Pakleni plan za uništenje Srbije, političko Sarajevo, jedna tabla i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - ukratko glasi sumiranje potpunog bezumlja kojem je danas, 12. jula, svjedočila šira balkanska javnost.

Naime, u vanrednom obraćanju, maestro političkog PR spina - Vučić, dakako - obznanio je danas "pakleni plan" za uništenje Srbije u pet tačaka. 

Obraćanje je počeo ne baš tačnim epopejama o ekonomskim uspjesima Srbije, a onda je izašao pred tablu i počeo crtati taj "pakleni plan" u kojem učestvuje i "političko Sarajevo". 

Glumac iz BiH u ulozi Dražena Petrovića: "Njegov lik me je pratio cijeli život, ništa nije slučajno"

Glumac iz BiH u ulozi Dražena Petrovića: "Njegov lik me je pratio cijeli život, ništa nije slučajno"

"Samo uništena Srbija, sa iscjepkanom teritorijom može da bude dobrodošla Srbija", zavapio je i počeo pisati po tabli.

"Mi smo prije 24 sata imali priliku da pratimo događaje iz Srebrenice, obilježavanje 29 godina od masakra u Srebrenici. I umjesto da to bude prilika za riječi pomirenja, poštovanja prema žrtvama, Srbija i njeni građani i srpski narod bili su izloženi, ne samo uvredama, neistinama već i najdirektnijim prijetnjama", naveo je Vučić.

"Pakleni plan", kako smo vidjeli na tabli, ima pet tačaka. 

"Čuli smo bezbroj puta da se Srbija militarizuje i da se priprema na rat i da je pitanje trenutka kada će Putin izdati naredbu potrčku da krene u napad - važno je moralno sakaćenje Srbije odnosno verhmahtizacija Srbije. To je prva tačka", bubnuo je Vučić, kazavši kako "oni" ne žele da razgovaraju sa Srbima nego žele da imaju podršku međunarodne zajednice i da unište Srbiju.

Kao drugu tačku naveo je pokušaj gušenja ekonomskog napretka Srbije. Kaže da se podaci predstavljaju lažno, da se usporava europski put Srbije, a treća tačka je 'političko-medijska kampanja'.

To vode europski, svjetski, regionalni, pa i neki srbijanski mediji...

Emotivna fotografija iz Potočara: Bosanski franjevac i pravoslavna braća molili za žrtve genocida

Emotivna fotografija iz Potočara: Bosanski franjevac i pravoslavna braća molili za žrtve genocida

"Šta god ja izjavio pogledajte kako izvještavaju: Vučić poludio, pobjesnio… Prije dva ili tri dana RS je odgodila sjednicu o razdruživanju. To bi trebalo da izazove zadovoljstvo, ali to nije vijest! Oni ne žele da se takvo nešto zaustavi ili odlozi, a sve zbog četvrte tačke.

To je priželjkivanje sukoba i intervencija NATO-a. To je zajedničko i za snage u Prištini, u Sarajevu i za mnoge druge. Oni čekaju priliku, pošto NATO nije imao hrabrosti da napadne Rusiju. Pokušavaju nas da isprovociraju da nešto uradimo kako bi nas slomili", zadramio je Vučić (eto, nismo napisali da je pobjesnio i/ili poludio, op.pr.).

Misli on i da su se jučer, 11. jula, iz Srebrenice i BiH čuli nedvosmisleni pozivi - pazite ovo - na rat.

"Čak je 10 puta ponovljena sintagma velikosprskih projekata i velikosrpskih protagonosta, velikosprska deklaracija, ukupno 10 puta su to rekli! To je targetiranje i peta tačka je kraj Srbije. Tek tada mogu da budu zadovoljni i da je Balkan miran i dobar", njegova je "analiza". 

Stigao je još poručiti i kako predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje Denis Bećirović laže, da je deklaracija tzv. "svesrpskog sabora" nešto super, a onda je, u stilu laktaškog vožda, bulaznio o tome kako je Naser Orić "klao Srbe u Bratuncu". Za Vučićevu informaciju, Naser Orić je u Haagu pravosnažno oslobođen svih optužbi za ratne zločine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije