HDZ u Skupštini HNK blokirao nagradu za Lanu Pudar!

27
F. V.
HDZ u Skupštini HNK blokirao nagradu za Lanu Pudar!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Lana Pudar stigla u Sarajevo

Do koje razine idu besramna politička prepucavanja u Bosni i Hercegovini i da pojedine političke snage u našoj zemlji naprosto nemaju skrupula, pokazao je jučerašnji primjer jučer iz Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U središtu prepirki, ničim izazvana našla se i naša mlada heorina Lana Pudar, najljepše što se u posljednje vrijeme dogodilo Mostaru i Hercegovini.

Naime, iako su Mostarci sinoć na lijep način dočekali mladu sugrađanku i čestitali joj uspjehe koje je ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, u Skupštini HNK je blokiran prijedlog da Vlada HNK i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta nagrade 15-godišnju heroinu!?

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Tačnije, Klub SDA je na sjednici Skupštine HNK predložio "Zaključak da Skupština HNK čestita Lani Pudar osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju i da zadužuje Vladu i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sorta adekvatno nagradi plivačicu Lanu Pudar za izvanredan rezultat", no njihovi stari partneri iz HDZ-a BiH to - nisu htjeli prihvatiti.

Prema našim izvorima, potom je na sjednici Skupštine "izbio rat".

Premijer Nevenko Herceg (HDZBiH) je navodno ustao protiv ovakvog prijedloga s tvrdnjom da Pudar "već dva puta nagrađena" (!?), te da je "nekorektno prema ostalim sportistima" (!?), zbog čega ovaj prijedlog nije dobio podršku.

S druge strane, obraz Mostara osvjetlali su Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara koji su priredili doček Pudar na glavnoj pozornici u sklopu Adventa u Mostaru.

"Ovo što nam je Lana priredila je najljepši mogući adventski poklon'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, i nastavio:

''Hvala trenerima, roditeljima, cijelom timu, svima koji su bili uključeni u ovaj fantastični uspjeh''.

Grad Mostar će nakon osvojene historijske bronze na Svjetskom prvenstvu nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 KM, i to je, svakako, pohvalno.

Politike koje su spremne da manipuliraju imenom Lane Pudar i da blokiraju čak i simboličnu nadoknadu za veliki uspjeh ove mlade osobe, njezine porodice i trenere (kojeh nismo ni dostojni) – zaslužuju svaku vrstu prijezira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije