Emotivna objava oca Lane Pudar uoči povratka u BiH: "Idemo dalje oko moje..."

3
Radiosarajevo.ba
Emotivna objava oca Lane Pudar uoči povratka u BiH: "Idemo dalje oko moje..."
Foto: Privatni album / Velibor i Lana Pudar

Lana Pudar danas se sa Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju u Bosnu i Hercegovinu vraća sa bronzanom medaljom.

Doček u Sarajevu i Mostaru je spreman, a prije dolaska u našu zemlju sa historijskim uspjehom, na Facebooku se emotivnom objavom oglasio njen otac Velibor Pudar, koji je podijelio lijepe vijesti.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

"Swimrankigs izbacio liste najboljih plivača, po vremenima, za 2021. godinu na 25-metarskim bazenima. Lana (15, mlađa juniorka) je najbolja juniorka u Evropi na 100m i 200m (evropska juniorska rekorderka ‼️) delfin dok je druga na 50m delfin.

U seniorskoj konkurenciji ima 6. vrijeme na 100m delfin ali i BRONZU SA SVJETSKOG KUPA i 4. vrijeme na 200m delfin ali i SVJETSKU BRONZU u ovoj disciplini.

Idemo dalje OKO MOJE", napisao je Velibor Pudar.

Doček u Sarajevu i Mostaru

Dolazak Lane Pudar u Sarajevo se očekuje oko 16.30 sati, a na Sarajevskom aerodromu je najavljena i konferencija za medije na kojoj će se naša plivačica obratiti medijima.

Doček je planiramn i u Mostaru, večeras od 21:30 do 22:00 sata, na glavnoj pozornici u sklopu “Adventa “Mostar, u organizaciji Grada Mostara i Sportskog saveza Grada Mostara.

Organizatori pozivaju da u što većem broju dočekamo našu najbolju plivačicu.

Petnaestogodišnja Mostarka, kao jedna od najmlađih učesnica prvenstva, osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200 leptir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije