Treneri Lane Pudar: U BiH se vraćamo uzdignute glave

2
A.S.
Treneri Lane Pudar: U BiH se vraćamo uzdignute glave
Foto: Radiosarajevo.ba / Đedović, Ćemalović i Pudar: Tim za uspjeh

Lana Pudar je u današnjoj finalnoj trci na 100 metara delfin, na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, zauzela sedmo mjesto.

Petnaestogodišnja Mostarka je do ove pozicije stigla s ostvarenim vremenom od 56.51, a novi svjetski rekord je oborila Kanađanka Margaret MacNeil, koja je s vremenom 55.04 osvojila zlato.

Ipak, naša Bosanka se sa Svjetskog prvenstva u Mostar vraća uzdignute glave - osvojila je bronzanu medalju u utrci na 200 metara delfin, nastupila u finalu na 100 metara delfin, te oborila rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini.

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Lana Pudar za portal Radiosarajevo.ba - undefined

Foto: Privatni album: Lana Pudar za portal Radiosarajevo.ba

Lanina trenerica u Plivačkim klubu Orka iz Mostara Alena Ćemalović, zadovoljna je uspjesima koje je ostvarila Lana u Abu Dhabiju.

"Naši utisci iz Abu Dhabija su veoma dobri. Uspjeli smo ostvariti dva finala na Svjetskom prvenstvu. Osvojili smo i prvu medalju na svjetskim prvenstvima, historijsku, što nam je posebno drago. Sve ovo je premašilo naša očekivanja.

Ova finala na Svjetskom prvenstvu su prije svega za naš bili kao mala škola. Lana je imala priliku da pliva sa najboljim svjetskim plivačicama i pokazala je određenu hrabrost i disciplinu koja se od nje tražila. Tim trenera koji radi s njom je zadovoljan i drago nam je da smo uspjeli obradovati sve sugrađane i građane Bosne i Hercegovine. Ovo je dokaz da se predan rad uvijek isplati" naglasila je Alena Ćemalović iz Abu Dhabija.

Tvorac uspjeha Lane Pudar svakako je i trener Damir Đedović. On je u prvoj poruci iz Abu Dhabija rekao sljedeće:

"Prije svega hvala građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori, to nam je davalo nevjerovatnu snagu da krenemo dalje. Hvala svim institucijama i ljudima koji su pomogli da Lana ostvari ovaj rezultat. Moram istaknuti Olimpijski komitet BiH, ministru Samiru Avdiću... Hvala i Plivačkom savezu BiH, i brojnim sponzorima", kazao je Damir Đedović iz Abu Dhabija.

Dodao je važnost gradnje olimčpijskog bazena u Mostaru.

"Nama je dosta priče, lijepih riječli i tapšanja po leđima. Prije svega Grad Mostar i drugi nivoi vlasti trebaju da se uključe u gradnju Mostara. Imamo nezvanične informacije da će se Vlada FBiH trebala uključiti u gradnju bazena. Nadam se da će i kanton... Kada se naša zastava BiH vijori pored američke i kineske to je veliko. Javljanje bih završio apelom da se krene u gradnju bazena", dodao je Đedović za portal Radiosarajevo.ba iz Abu Dhabija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije