Haos u RS-u, Vasković tvrdi: "Mlađi Dodik brutalniji i bezočniji čak i od oca"

13
Radiosarajevo.ba
Haos u RS-u, Vasković tvrdi: "Mlađi Dodik brutalniji i bezočniji čak i od oca"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Igor Dodik

Nije tačno da će Igor Dodik preuzeti SNSD od svog oca Milorada Dodika. Tačno je da je Igor Dodik već preuzeo vođenje SNSD-a i to prije održavanja Glavnog odbora na kojem su izabrani potpredsjednici Sekte, kao i njen novi Generalni sekretar - tvrdi ovo na svom blogu istraživački reporter Slobodan Vasković.

Kako on navodi, 3. februara je izabrano pet potpredsjednika stranke - Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović.

"Dva potpredsjednika su direktan izbor Igora Dodika - Bojić i Vulića, kao što je njegov izbor i Srđan Amidžić, novi generalni sekretar Sekte. Dvije sedmice kasnije, 16. februara ove godine, mlađeg Dodika su Tata Milorad&ostali imenovali za 'organizacionog sekretara', što je samo 'maska' za novog šefa SNSD-a.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Uostalom, sve je u porodici Dodik, tako da je svejedno ko se kojom funkcijom 'zakitio'.

Milorad Dodik još uvijek je zadužen za politička pitanja, dok Igor Dodik odlučuje o svemu vezanom za stranku, kao i o svim kadrovskim rješenjima, a imenuje one koji su mu odani", navodi Vasković, primjećujući kako "je i mlađi Dodik počeo da daje 'političke izjave'".

I bajin sin (zvanično) ušao u politiku: Igor Dodik dobio poziciju u SNSD-u

I bajin sin (zvanično) ušao u politiku: Igor Dodik dobio poziciju u SNSD-u

On je stava kako su u pitanju "probni baloni kako bi se vidjela reakcija javnosti koja budno prati sve oko Familije iz Bakinaca": "Izjave su, moram to da kažem, bez ikakve snage, ali to ne umanjuje činjenicu da je mlađi Dodik na čelu SNSD-a."

"I da je zbog toga unutar Sekte veliko nezadovoljstvo, jer je mlađi Dodik brutalniji i bezočniji čak i od oca. Promjena na čelu SNSD-a neće sačuvati tu stranku nakon odlaska Milorada Dodika sa političke scene, iako on smatra da će uspjeti da i dalje upravlja preko sina. Ništa od toga - dinastički model koji sam najavio poodavno, neće se održati, jer će se Sekta raspasti. Međutim, Dodikov izbor Dodika Juniora na čelo stranke ukazuje da je Senior itekako svjestan da odlazi. I pokušava da se 'produži' na ovaj način. Što jeste nemoguća misija, ali nada umire posljednja", zaključio je Slobodan Vasković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije