Stigao poziv da se porodici Dodik zabrani ulaz u Crnu Goru: 'Tako bi to uradila ozbiljna država'

9
Radiosarajevo.ba
Stigao poziv da se porodici Dodik zabrani ulaz u Crnu Goru: 'Tako bi to uradila ozbiljna država'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Premijer Crne Gore Milojko Spajić je danas, 19. februara, izjavio kako je tzv. 'dan RS' neustavan, i tako je razljutio Igora Dodika, sina predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika. 

Naime, Igor Dodik je ubrzo nakon što je Spajićeva izjava izašla u medije objavio na društvenim mrežama kako je upravo on pomagao Spajiću da dođe na vlast u Crnoj Gori.

"Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranačku infrastrukturu u CG i koji je dolazio u Banja Luku da podrži dan RS i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon Escobara dobije amneziju i izjavi kako je dan RS neustavan", objavio je sin Milorada Dodika.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Na ovu objavu odgovorio je politolog Ljubomir Filipović, koji je pozvao na zabranu ulaska u Crnu Goru za cijelu porodicu Dodik.

"Igoru Dodiku zbog ovog otvorenog prizavanja u miješanje u političke procese u Crnoj Gori zabraniti ulazak u zemlju i zaplijeniti imovinu. Njega, porodice Dodik i povezanih lica. Posebno ono iznad Pržna što imaju. Tako bi to uradila ozbiljna država", poručio je Filipović na društvenoj mreži X. 

Spajić je, podsjetimo, danas izjavio: "Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju historiju iracionalnog ponašanja. U Crnoj Gori svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti", te dodao kako je 9. januar neustavni praznik, kao što je i rekao Ustavni sud Bosne i Hercegovine u više navrata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije