Gužve na Drive-in puktu na Vrbanji: Uzima li omicron maha i u KS

1
L. M.
Gužve na Drive-in puktu na Vrbanji: Uzima li omicron maha i u KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Testiranja na jednom Drive-in punktu / Ilustracija

Broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini konstantno je u porastu. Danas je registrovano 1.556 slučajeva koronavirusa što je u odnosu na jučer više za čak 657 dok je testirano 5.285 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, proteklog dana potvrđeno je 306 novih slučajeva (jučer 237, dan prije 146) zaraze koronavirusom, nakon što je laboratorijski testirano 1.148 uzoraka, što znači da je skoro svaka četvrta testirana osoba pozitivna na COVID.

Gužve koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba na Drive-in punktu na Vrbanji ne obećavaju da će se broj zaraženih smanjivati.

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Prije dvije sedmice detektovana je nova varijanta koronavirusa u BiH, omicron, a svi naučni podaci ukazuju da se ovaj soj izuzetno brzo širi.

Poznati bh. neuronaučnik, neuroimunolog Almir Aljović još prije skoro mjesec dana je upozorio:

"Znam da niko ovo ne želi da čuje sada, ali moramo polako da se suočimo sa činjenicama. Omicron se širi ekstremno brzo. Bit će jako teško suzbiti širenje trenutnih mjera. Kroz par nedjelje Omicron će postati naša realnost. S toga ne gubite vrijeme već: 3. doza za sve one koji su prije 5-6 mjeseci primili dvije doze AZ ili Pfizer, 3.doza (Pfizer ili Moderna) za sve one koji su primili dvije doze Sinofarma prije 4 mjeseca i primarna vakcinacija za sve oni koji to još nisu učinili!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije