Gradsko vijeće odbacilo inicijativu za smjenu gradonačelnika Skake

Radiosarajevo.ba
Gradsko vijeće odbacilo inicijativu za smjenu gradonačelnika Skake
Foto:Gradska uprava / Gradsko vijeće grada Sarajeva

Gradsko vijeće grada Sarajeva odbacilo je danas inicijativu za pokretanje smjene gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake koju je uputio vijećnik Denis Stojnić, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Gradske uprave.

Denis Stojnić traži da Gradsko vijeće raspravlja o smjeni Skake

Denis Stojnić: Pokrenut ću proceduru za opoziv gradonačelnika Abdulaha Skake
Stojnić uputio zahtjev za smjenu Skake, dao i obrazloženje

Dvije trećine vijećnika je glasalo protiv ove inicijative čime su odbačeni navodi dostavljeni u zahtjevu. Tokom rasprave inicijativu su podržali vijećnici Naše stranke.

Gradonačelnik Skaka je tim povodom istaknuo da sa Gradskim vijećem više od tri godine vrlo uspješno zajednički radi na projektima od interesa za građane.

"Gotovo sve odluke i naši prijedlozi budu usvojeni jednoglasno ili dvotrećinskom većinom što potvrđuje da postoji čvrsta sinergija i međusobno uvažavanje između Gradskog vijeća i Gradske uprave. Želim zahvaliti vijećnicima na podršci kojom su odbacili i politikanstvo Naše stranke. Nastavljamo raditi, a najbolje je tek pred nama", dodao je gradonačelnik Skaka.

Podsjećamo, inicijativu za raspravu o smjeni Abdulaha Skake pokrenuo je gradski vijećnik Denis Stojnić nakon što je u javnost procurio video "Afera Asim". U tom videu spominje se način izbora Abdulaha Skake za gradonačelnika Grada Sarajeva. 

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije