Denis Stojnić traži da Gradsko vijeće raspravlja o smjeni Skake

Radiosarajevo.ba
Denis Stojnić traži da Gradsko vijeće raspravlja o smjeni Skake
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Stojnić

Zastupnik Unije socijaldemokrata u Gradskom vijeću Sarajeva Denis Stojnić je predložio da se na Dnevni red sjednice Vijeća zakazane za 25. mart uvrsti tačka o smjeni gradonačelnika Abdulaha Skake.

Obrazloženje Stojnića prenosimo u cijelosti.

"U skladu sa članom 70. stav 6. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Predsjedavajući Gradskog vijeća, u hitnim slučajevima, može sazvati sjednicu Gradskog vijeća u roku kraćem od deset dana, a dnevni red sjednice predložiti na samoj sjednici.

Denis Stojnić: Pokrenut ću proceduru za opoziv gradonačelnika Abdulaha Skake
Stojnić uputio zahtjev za smjenu Skake, dao i obrazloženje

U skladu sa članom 81. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva pretres pojedinih pitanja počinje izlaganjem predlagača ili predstavnika predlagača, a zatim izvjestioca radnog tijela kada ono nije predlagač, ako želi da usmeno bliže upozna Gradsko vijeće o prijedlogu, odnosno mišljenju. Poslije toga dobijaju riječ učesnici u radu sjednice.

Cijeneći činjenicu da sam prethodno najavio i opravdao izostanak sa sjednice, koja će biti održana u srijedu, 11.3.2020. godine, a zbog svakodnevnih priprema u Holandiji za meč koji je ranije zakazan za 21.3.2020. godine u Poljskoj, kao i činjenicu da kao predlagač smjene Gradonačelnika Grada Sarajeva, zbog navedenog odsustva, nisam u mogućnosti detaljno obrazložiti te Gradskom vijeću prezentirati određene dokaze, smatram da bi tačka dnevnog reda trebala biti uvrštena na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Iskreno se nadam i vjerujem da će Gradsko vijeće Grada Sarajeva uvažiti navedeni razlog mog odsustva naročito zbog činjenice da na takmičenju u Poljskoj predstavljam jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu, i usvojiti prijedlog da se tačka dnevnog reda 'Prijedlog za smjenu Gradonačelnika Grada Sarajeva' razmatra na sjednici Gradskog vijeća koja je planirana za 25.3.2020. godine na kojoj ću, ako Bog da, biti prisutan.

U slučaju da se moj zahtjev sutra ne ispoštuje, za prvu narednu sjednicu pripremit ću nove činjenice i dokaze protiv gradonačelnika Abdulaha Skake i ponovo tražiti njegovu smjenu, ali ovaj put ću da prisustvujem toj sjednici, jer sam predlagač", poručio je zastupnik Unije socijaldemokrata u Gradskom vijeću Sarajeva Denis Stojnić.

Stojnić je ranije najavio da će tražiti smjenu Skake. To se desilo nakon što je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio audio snimak u kojem se spominje i način izbora Skake za gradonačelnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije